Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Atletico Madrid’den Web3 Adımı: STEPN NFT Spor Ayakkabı Koleksiyonu Çıkıyor

İspanyol futbol kulübü Atletico Madrid Web3 yolculuğunda STEPN ile iş birliğini duyurdu. Yeni NFT koleksiyonunun STEPN mobil uygulaması üzerinde yayınlanması planlanıyor.

Atletico Madrid futbol kulübü resmi web sitesi üzerinden yayınlanan bir haber ile STEPN ekibiyle NFT koleksiyonu çıkartmanın son aşamasında oldukları belirtildi. Anlaşma ortakları arasında WhaleFin kripto para borsasının da yer aldığı biliniyor. STEPN, kullanıcıların Hareket et ve Kazan (Move to Earn) sistemi ile ödüllendirildiği, sağlıklı yaşam tarzını teşvik eden bir Web3 uygulamasıdır. NFT formatında bir ayakkabı sahibi olan kullanıcılar, günlük yürüyüş performanslarına göre uygulamanın kendisinde kullanılabilecek veya diğer kripto paralar ile değiştirilebilecek yerel tokenlar kazanırlar.

Söz konusu koleksiyonun STEPN mobil uygulamasında hayata geçirilmesi planlanıyor. Koleksiyon, Yaygın (Common), Seyrek (Uncommon) ve Nadir (Rare) olmak üzere üç farklı NFT türünü kapsayacak şekilde oluşturuldu. NFT koleksiyonunun toplamda 1.0001 parçayı kapsayacağı açıklanan detaylar arasında yer alıyor.

NFT koleksiyonunda toplam 850 adet Yaygın (Common), 140 adet Seyrek (Uncommon), ve 11 adet Nadir (Rare) parça yer alacak.

Koleksiyona dahil Yaygın (Common) bir NFT satın alan herkes özel ürünlere ve deneyimlere erişim imkanı sağlayacak. Yaygın koleksiyon sahipleri, gezi ve otel konaklaması gibi fırsatların yanı sıra Cívitas Metropolitano‘da takımlarının maçını canlı izleme fırsatı için belirlenen çekilişlere katılma hakkı kazanacaklar. Ayrıca koleksiyon sahipleri WhaleFin borsası tarafından özel olarak seçilen airdrop‘lara sahip olma şansı kazanacaklar.

Seyrek (Uncommon) tipi bir NFT sahibi kullanıcılar ise resmi Atletico Madrid forması hediyesine hak kazanacaklar.

Son olarak, Nadir (Rare) NFT spor ayakkabısı alanlar, takım kaptanının orijinal imzasının bulunduğu Atletico Madrid forması hediyesine ulaşma şansına sahip olacaklar.

Koleksiyona ait NFT spor ayakkabı taban fiyatının (Floor Price) başlangıçta yaklaşık 65 dolar olması planlanıyor.

STEPN yetkilisi Mable Jiang tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde:

WhaleFin ve Atlético de Madrid ile olan bu ortaklık, dünyanın dört bir yanındaki hayranlara benzersiz bir deneyim sunacak. Söz konusu anlaşma, STEPN için benzeri görülmemiş bir anlaşmadır. Bu işbirliği sayesinde, gerçek hayatta somut ödüller sağlayarak fiziksel aktivite dünyasını Web3 alanıyla birleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu koleksiyonun piyasaya sürülmesi, NFT koleksiyonculuğunun değerini ve kullanışlılığını gösterme yolculuğumuzda önemli bir adımdır. Ortaklarımızın, ürünlerimiz aracılığıyla topluluklarıyla bağlantı kurmaları bu sayede sağlanacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!