Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sundan Ethereum Açıklaması: İşlemleri Sansürlemeyiz

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Ethereum blockchaininde yapılan işlemleri sansürlemeye yanaşmayacaklarını söyledi.

Ethereum geliştiricilerinden Lefteris Karapetsas, birkaç gün önce bazı kripto para borsalarına sosyal medya üzerinden bir soru yöneltti. Karapetsas’ın sorusu şu şekildeydi:

“Eğer yasal düzenleyiciler, işlettiğiniz validatörlere dayanarak, ethereum ağını sansürlemeye başlamanızı isterlerse, A) Bu isteğe uyup ağı sansürler misiniz, B) Yoksa sunduğunuz staking hizmetlerini durdurup, ağın bütünlüğünü korur musunuz?”

Ethereum blockchaininin birkaç ay içerisinde proof-of-stake algoritmasına geçmesi planlanıyor. Bu sayede blockchaine belli miktarlarda token adayan kişi ve kurumlar, işlemlerin onaylanmasından sorumlu olabilecek.

Ethereum blockchainindeki en büyük validatörlerin bir kısmının kripto para borsalarından oluşması bekleniyor.

Amerikan hükümeti, kısa süre önce Tornado Cash’e karşı yaptırım uygulama kararı aldı. Bunun ardından, hükümetin bazı Ethereum adreslerini kara listeye alması halinde validatörlerin tepkisinin ne olacağı merak konusu oldu.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin böyle bir durumda önceliği, Ethereum ağını korumak olacak. Armstrong, Karapetsas’ın sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Böyle bir senaryoyla hiç karşılaşmayacağımızı umuyorum. Ama olur da karşılacak olursak, sanırım B seçeneğini seçerdik. Büyük resme odaklanmamız gerekiyor. Belki de daha iyi bir sonuç elde etmemizi sağlayacak bir C seçeneği ya da yasal bir yol çıkar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!