Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor Yüz Milyonlarca Dolarlık Vergi Dolandırıcılığı Davası Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Microstrategy kurucusu ve Bitcoin (BTC) destekçisi Michael Saylor, adına açılacak vergi dolandırıcılığı davası hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD Washington D.C Başsavcısı Karl Racine 31 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, Michael Saylor’un Washington D.C.’de yaşadığını ancak hiç gelir vergisi ödemediğini ifade ederek onu vergi dolandırıcılığı suçu ile itham etti. Ancak Saylor, Forbes’a verdiği demeçte Başsavcının verdiği bilgilerin doğru olmadığını öne sürdü.

Ünlü yatırımcı, D.C.’de yaşadığı ve yüz milyonlarca dolarlık gelir üzerinden ödemesi gereken gelir vergisini ödemediği iddialarını, yaklaşık on yıldır Florida’da yaşadığını ve oy kullandığını belirterek yanıtladı. Saylor konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

On yıl önce Miami Beach’te tarihi bir ev aldım ve Virginia’dan oraya taşındım. Microstrategy’nin merkezi Virginia’da olsa da Florida, oy kullanıyor, yaşıyorum. Burası aile hayatımın merkezinde yer alıyor.

Öte yandan bir başka açıklama da MicroStrategy’den geldi. Şirket, yanlış olarak nitelendirdiği iddialara karşı agresif savunma yapacaklarını ve tüm bu kargaşanın “kişisel bir vergi meselesi” olduğunu öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!