Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Ağustos Ayını Kırmızı Kapattı: Düşüş Sinyali Mi?

Bir aylık aranın ardından Bitcoin tekrardan kırmızı kapanış yaptı. Sizler için geçtiğimiz ay %13’e yakın değer kaybı yaşayan Bitcoin’in teknik görünümünü inceledik.

Bitcoin ağustos ayının kapanışını 20.000 dolar seviyesinin üstünde gerçekleştirdi. Ağustos ayında Bitcoin %12,9 düşüş yaşarken bu süreçte Ethereum %3, Binance Coin (BNB) %1 değer kaybetti. Ağustos ayında en çok değer kaybeden altcoin %41,7 ile Helium (HNT) olurken en çok yükselen altcoin %58 artışla Nexo (NEXO) oldu.

Bitcoin, geçtiğimiz ay yaşadığı düşüşle bir önceki ay yaşanan %16’lık yükselişi dengeledi ve son 5 ayın 4’ünü kırmızı kapattı. Birçok analist ve yorumcu Bitcoin’in aylık grafiğindeki görünümün düşüş yönlü olduğunu düşünüyor.

Bitcoin Teknik Analizi

Henüz alıcılı bölgeye kadar düşüş yaşamamış olan Bitcoin, destek ve direnç arasında seyrediyor. Alıcıların ya da satıcıların baskın gelemediği bir bölgede yer alan Bitcoin’in yakında daha sert hareketlerde bulunabileceği düşünülüyor. 18.900 dolarlara kadar düşüş yaşaması beklenen Bitcoin’de yükseliş yönlü hareketlerin başlaması durumunda 20.800 ve 22.800 dolar direnç bölgeleri olarak tahmin ediliyor.

18.900 dolar seviyelerini de aşağı yönlü “hacimli ve sert” bir şekilde kırması durumunda Bitcoin’in 12.000-14.000 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayacağı ön görülüyor.

  • İçerikte yer alan bilgiler editörün kendi düşünceleridir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!