Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SVB İflası Bu Altcoin’i Harekete Geçirdi: Kısa Sürede Yüzde 50’lik Yükseliş!

True Finance’in yerel token’ı TRU, USD Coin (USDC) ihraççısı Circle’ın Silicon Valley Bank (SVB) iflasından etkilendiğini açıklamasının üzerine büyük bir yükseliş yaşadı. 

Kripto para piyasasının en büyük stablecoin ihraççılarından biri olan Circle’ın iflas eden Silicon Valley Bank’e maruz kaldığını açıklamasının ardından milyarlarca dolarlık USDC tasfiyesi görüldü. Yatırımcıların diğer stablecoinlere yönelmesi üzerine TrueUSD’nin eski ihraççısı True Finance’in yerel token’ı TRU %50 değer kazandı.

Yaşanan gelişmelerin ardından 0,0972 dolar seviyesinden 0,1434 yükselen TRU, 134 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. TRU’nun kısa sürede kazandığı %50’lik değerin, birçok yatırımcının bir stablecoin olan TUSD’nin TRU’nun da ihraççısı olan True Finance ile yollarını uzun zaman önce ayırdığını bilmemesinden kaynaklandığı öne sürüldü.

Coingecko verilerine göre TRU, yazım esnasında 0,11 dolardan işlem görüyor.

Ayrıca Binance’in gün içerisinde BTC/TUSD, TUSD/USDT, BNB/TUSD ve ETH/TUSD olmak üzere 2’si sıfır komisyonlu, 4 yeni TUSD paritesi ekleyeceğini duyurmasının da TRU’daki yükselişe üzerinde etkili olabileceği düşünüldü.

TRU, geçmişte de Binance’in 130 milyon TUSD basması üzerine %70’in üzerinde yükseliş yaşamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!