Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balinalar Stablecoin Trade Ediyor: Milyon Dolarlık İşlemler!

Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflasıyla birlikte USD Coin’in (USDC) dolar sabitliğini kaybetmesi balinaları milyon dolarlık alım-satım işlemleri için harekete geçirdi.

Silicon Valley Bank’ın iflası sonrası açıklama yapan USDC ihraççısı Circle‘ın 3,3 milyar dolarlık maruziyeti balinaları harekete geçirdi. Kripto para piyasasının en büyük ikinci stablecoin’i statüsünde bulunan USDC fiyatı depeg yaşayarak 0,85 dolara kadar geriledi. Bu durum birçok yatırımcıyı stablecoin işlemi yapmaya iterken dikkat çeken milyon dolarlık balina hareketleri de yaşandı.

Milyon dolarlık işlemler arasında kripto para borsası Huobi’nin danışmanı ve TRON (TRX) kurucusu Justin Sun‘da yer aldı. On-chain analitik platformu Lookonchain‘den alınan verilere göre Sun, iflas haberleri ve Circle’ın dolar sabitliğini kaybettiği sırada merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Aave üzerinde 82 milyon dolarlık USDC’yi 82 milyon dolarlık DAI ile takas etti.

Öte yandan Sun ile direkt bağlantısı olan Huobi borsasına ait cüzdanlarda da o dakikalarda benzer bir hareketlilik yaşandı. Huobi’ye ait cüzdanlardan biri 100 milyon USDC‘yi 100 milyon DAI ile takas etti.

Arbitraj sayesinde milyon dolarlık kar

CZSamSun etiketli bir diğer balina adresi ise yaşanan krizi fırsat bilerek milyon dolarlık arbitraj işlemi gerçekleştirdi. Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre Aave üzerinden Ethereum karşılığında USDT alan balina, 28 milyon 577 bin USDT’yi 29 milyon 961 bin USDC‘ye dönüştürdü. Eğer USDC dolar sabitliğini geri kazanabilirse balinanın bu işlemden karı 1,3 milyon dolardan fazla olacak.

Ayrıca DAI ve USDC üzerinde farklı bir işlem daha yapan anonim balina, yine Aave üzerinden 80 milyon USDC aldı ve bu miktarı DAI’ye çevirdi. Eğer olası bir senaryoda USDC sıfırlanırsa, ve DAI dolar sabitliğini korumaya devam ederse balinanın karı çok büyük olabilir. USDT ve USDC işlemlerine devam eden balina her iki olasılığı da düşünerek pozisyonlarını konumlandırmış bulunuyor.

USDC fiyatındaki dalgalanmalar sırasında birçok benzer hacimli işlem gerçekleştirildi. Son olarak Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin 150 bin Reflexer (RAI) karşılığında 400 bin 359 USDC satın almasıyla dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!