Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDC Sabitliğini Kaybetti, Eli Ayağına Dolandı: 2 Milyon Dolar 5 Cent Oldu

Circle’ın iflas eden Silicon Valley Bank’te rezervlerinin bir kısmının kalması üzerine USDC sabitliğinin bozuldu. Bu esnada dikkatsiz işlem yapan bir kullanıcı 2 milyon dolar değerinde ödeme karşılığında 0,05 USDT satın aldı.

On-chain verilerden yararlanan sosyal medya kullanıcısı BowTiedPickle dikkat çeken işlemleri gözler önüne serdi. TSİ dün gece saatlerinde USDC dolar sabitliğinin bozulmasıyla birlikte panik haliyle işlem yapan bir kullanıcı, yaptığı takas işlemi sonucunda 0,05 USDT için yaklaşık 2 milyon dolar değerinde 3CRV (DAI, USDC,USDT) ödedi.

Birçok farklı token takas uygulamalarını bir araya getiren KyberSwap üzerinden işlem yapan kullanıcı, 3CRV likidite havuzu üzerinden USDT işlemi yapmaya çalışırken bu talihsiz duruma maruz kaldı. Kullanıcının yaşadığı bu durumun temel sebebinin o anki panik haliyle slippage ayarlarını görmezden gelerek işlem almasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Öte yandan aynı zaman dilimi içerisinde bir MEV (Maximal extractable value) botu 1,45 USDT karşılığında 2 milyon USDC alması dikkat çekti. Havuzdaki likidite dengesini sağlamak için devreye giren bot, 45 dolar işlem ücreti ve 39 bin dolar MEV tanımlama ücreti ödeyerek 2 milyon dolar kar elde etti.

Yapılan bu iki işlem doğrudan birbirlerine karşı değil düşük likiditeli bir fon havuzuna karşı yapılan işlemdi. BowTiedPickle söz konusu işlemin 251 gündür kullanılmayan düşük likiditeli bir havuza gönderildiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!