Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusundan Yüz Binlerce Dolarlık USDC İşlemi: Peg Düzelecek Mi?

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, USD Coin’in (USDC) sabitliğini kaybetmesinin ardından yaptığı işlemler dikkat çekti.

ABD’nin en büyük bankalarından Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflasıyla birlikte kripto para piyasasının en büyük ikinci stablecoin’i USDC‘nin dolar sabitliğini kaybetmesi sektörün büyük oyuncularını harekete geçirdi. Yaşanan olaylara kayıtsız kalamayan isimlerden biri de Vitalik Buterin oldu.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre Buterin, öncelikle merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap üzerinden 500 Ethereum‘u 150 bin Reflexer’a (RAI) dönüştürdü. Ardından 150 bin RAI ile 400 bin 359 USDC ve 27 bin 179 DAI satın aldı. Uzmanlara göre Vitalik Buterin, bu işlemleri USDC’nin tekrardan sabitliğini kazanacağını düşündüğü için gerçekleştirdi.

RAI, Ethereum blokzinciri tarafında desteklenen algoritmik bir stablecoin olarak işlev görüyor. Diğer stablecoinlerin aksine RAI, merkeziyetsiz ve dolar sabitliği bulunmayan (non-pegged) yapısıyla dikkat çekiyor.

Bazı piyasa analistleri Buterin’in bu hamlesini USDC’ye destek olarak yorumlasa da işlemin ne amaçla yapıldığı henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!