Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in 130 Milyonluk Stablecoin Hamlesi ile Bu Altcoin Yeniden Sert Yükselişte!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in son bir haftada 130 milyon dolar değerinde TrueUSD (TUSD) basmasıyla True Finance’in yerel token’ı TRU yeniden yükselişe geçti.

On-chain analiz platformu Nansen tarafından alınan verilere göre Binance, son bir haftada 130 milyon dolar değerinde TUSD bastı. Uzmanlara göre TRU ve TUSD’nin ayrıldığını bilmeden yapılan yatırımlar TRU yükselişini tetikledi. Bir haftalık süreçte 0,0653 dolar seviyelerinden %70’ten fazla yükseliş yaşayan TRU, 0,113 dolar seviyesine ulaştı.

Yapılan bu işlemlerin ardından TUSD hacim bakımından en büyük beşinci stablecoin konumuna ulaştı. Öte yandan kısa sürede gerçekleştirilen bu yüklü miktarda basım, TrueUSD’nin dolaşımdaki arzının ağustos ayından bu yana en yüksek seviye olan 1,1 milyar doları aşmasını sağladı.

Binance’in, ABD’li düzenleyici kurumların Paxos ve Binance USD (BUSD) üzerinden yaptığı caydırıcı hamlelerin ardından TUSD üzerinde baskınlığını artırması dikkatlerden kaçmadı. Piyasa analistleri, ABD tarafındaki baskının devam etmesi durumunda Binance’in TUSD’ye ekosistem içerisinde daha büyük bir rol verebileceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz hafta Binance’in ilk olarak 50 milyon adet TUSD stablecoin basması, stablecoin’in eski ihraççısı True Finance’in yerel token’ı TRU‘nun 3 kat yükselmesiyle sonuçlanmıştı. TRU haberin kaleme alındığı esnada 0,0925 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!