Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Stablecoin Hamlesi Bu Altcoin’i Uçurdu: 3x’lik Yükseliş

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in 50 milyon TrueUSD (TUSD) basması True Finance’in yerel token’ı TRU’ya 3x’lik değer kazandırdı.

On-chain verilere göre Binance’in 50 milyon dolar değerinde TUSD stablecoin basmasında kısa bir süre sonra stablecoin’in eski ihraççısı True Finance’in yerel token’ı TRU %229 değer kazandı. Uzmanlar, yatırımcıların muhtemelen Binance’in yeni stablecoin olarak TUSD’yi seçtiğini düşündüklerini ancak TRU ile TUSD’nin bir süre önce yollarının ayrıldığının henüz farkında olmadıklarını belirtti.

TUSD’nin eski ihraççısı ve TrueFinance’in eski çatı şirketi Trust Token’ın, 2020 yılında TUSD’yi, Techteryx adlı bir firmaya sattığı biliniyor. Ayrıca alınan bilgilere göre şirket yakın zamanda True Finance protokolünden de ayrıldı.

Ancak uzmanlara göre durumun henüz farkında olmayan yatırımcılar, Binance’in yeni stablecoin partnerini seçtiğini düşünerek stablecoin’in eski ihraççısının yerel token’ına yatırım yaptı. Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) geçtiğimiz günlerde BUSD’nin üretiminin durdurulması üzerine dile getirdiği “Bu alanda yeni aktörlerle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” söyleminin yatırımcıları FOMO’ya açık hale getirdiği de uzmanlar tarafından öne sürüldü.

TRU, Binance’in TUSD basımından hemen sonra 0,0444 dolardan 0,1461 dolara hızla yükselerek %229 değer kazandı. Coingecko verilerine göre son 30 günde %127 yükseliş performansı gösteren TRU, yazım esnasında 0,0786 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!