Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’in Fiyatı Çinli Dev Tencent İş Birliği ile Aniden Fırladı

Çinli dev teknoloji şirketi Tencent, Web3 ve metaverse alanlarında yeni ürünler oluşturmak için MultiversX (EGLD) ile iş birliği yaptı. 

MultiversX perşembe günü yaptığı açıklamada, şirketin Web3 ürünlerini genişletmesine yardımcı olmak için Tencent Cloud ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Duyurunun ardından EGLD fiyatında kısa sürede %20 yükseldi.

Daha önce Elrond olarak bilinen MultiversX, kısa süre önce metaverse girişimlerine odaklanmak için yeniden yapılandı. Oyun ve görsel-işitsel teknoloji gibi alanlarda çalışan Tencent ile blokziniri teknolojileri konusunda sağlanan bu ortaklık EGLD fiyatının 4 ay sonra 48 dolar bandını kırmasını sağladı.

Tencent, Mayıs 2020 de sektöre olan ilgisini göstererek blokzinciri teknolojilerine 70 milyon dolar yatırım yapmıştı. Tencent Cloud International Avrupa Başkan Yardımcısı Leo Li yaşanan son gelişmeleri “daha derin bağlar kurmak için” olarak nitelendirdi ve kritik teknolojileri benimsemesini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

MultiversX CEO’su Beniamin Mincu habere konu olan anlaşmaya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Blokzincirlerinden yapay zekaya ve ötesine, bulut bilişim büyük bir gereklilik ve inovasyon için elverişli bir güç olduğunu düşünüyoruz. İki şirket arasında ödemeler, Web3 merkezleri, altyapı, staking hizmetleri ve metaverse üzerine yeni bir stratejik ortaklıkta heyecan verici rotaları keşfetmek için Tencent Cloud ile güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyoruz.

CoinGecko verilerine göre duyurunun paylaşılmasıyla birlikte yaklaşık %20 yükseliş performansı sergileyen EGLD, 45,7 dolardan 54,42 dolar bandına ulaştı. Haberin kaleme alındığı esnada bir düzeltme periyodunda bulunan EGLD 48,40 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!