Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su BUSD ve Kripto Para Gündemine Dair Soru İşaretlerini Giderdi

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), son günlerdeki Binance USD (BUSD) hakkındaki soru işaretlerini giderdi.

Binance CEO’su CZ 14 Şubat tarihinde katıldığı AMA etkinliğinde, BUSD’nin yalnızca Binance markası taşıdığını bunun dışında operasyonel süreçlerinin ve ihracının Paxos’a ait olduğunu ifade ederek stablecoin’in Binance tarafından çıkarılmadığını söyledi. Paxos’a markalarını kullanmak için izin verdiklerini belirten CZ, borsayı BUSD’den uzaklaştırdı.

NYDFS’nin BUSD’nin üretimini durdurması kararı üzerine CZ, alınan karara saygı duyduklarını ve diğer stablecoin ihraççıları ile çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Kendisine yöneltilen sektördeki altın tabanlı stablecoinlerin kullanımına dair gelen fikir talebine bu senaryoyu mantıklı bulduğunu belirten CEO, mevcut durumda kullanıcı alışkanlıklarının hala itibari para birimleri üzerinde yoğunlaştığını bu nedenle ABD Doları destekli stablecoinlerin hala sektör için oldukça önemli olduğunu vurguladı. CEO ayrıca gelecekte kripto para endüstrisinin ABD Doları’na bağlı stablecoinlere olan bağımlılığını azaltarak Japon Yeni, Singapur Doları ve Euro tabanlı alternatiflere yöneleceğini öne sürdü.

Bir başka stablecoin ihraççısı olan Circle’ın Paxos’un ihraç ettiği BUSD’leri 1:1 oranda teminatlandırmadığını öne sürerek NYDFS’ye şikayette bulunduğuna dair iddiaları ciddiye almadığını dile getiren CZ, sektör içerisinde faaliyet gösteren iki aktörün bu tip hamleler yapacağına inanmadığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!