Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin USDC Satışına Yönelik “Durdurma Emri” İddiasına Circle’dan Yalanlama

Hacim olarak en büyük stablecoinlerden USDC’nin ihraççısı Circle, ABD’li düzenleyici kurumlardan Wells Bildirimi aldığına yönelik iddiaları yalanladı.

Paxos’un Binance USD (BUSD) işlemlerini sonlandırma kararının ardından Circle‘a da aynı kapsamda bildirim gönderildiği iddiası kripto piyasalarının gündemine oturdu. Dün akşam saatlerinde ABD basını tarafından ortaya atılan iddialarda Paxos‘a olduğu gibi Circle’ın da New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan (NYDFS) Wells Bildirimi aldığı belirtildi.

Ortaya atılan bu iddiadan yaklaşık bir saat sonra açıklama yapan Circle Baş Strateji Sorumlusu Dante Disparte, yetkili kurumdan herhangi bir bildirim almadıklarını açıkladı.

Son günlerde kripto para piyasalarını Paxos ve ABD’li regülatörler arasında yaşanan gerginlik meşgul ediyor.

Öte yandan Bloomberg’ün haberine göre USDC ihraççısı Circle‘ın geçtiğimiz son baharda yaptığı uyarılar Binance’in stablecoin’i BUSD ve Paxos’u New york Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) radarına soktu. Ancak Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) bir etkinlikte, Circle’ın böyle bir şey yaptığını düşünmediğini çünkü bu durumun onları da zora sokabileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!