Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BUSD Kararının Arkasında Circle Var: Binance’i Regülatörlere Şikayet Etti

Binance’in stablecoin’i Binance USD (BUSD)’un resmi kurumların hedefinde yer almasının arkasında USDC ihraççısı Circle’ın şikayetleri olduğu anlaşıldı.

Bloomberg’e açıklama yapan anonim bir kaynağa göre USDC ihraççısı Circle‘ın geçtiğimiz son baharda yaptığı uyarılar Binance’in stablecoin’i BUSD ve Paxos’u New york Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) radarına soktu. İddialara göre NYDFS’ye şikayette bulunan Circle cephesi, Binance’in kendi tokenları için “rezervleri kötü yönetmesini” gerekçe gösterdi.

Circle ayrıca konuyla ilgili resmi makamlardan Binance ile Paxos’un finansal ilişkisinin gözden geçirilmesini talep etti ve bu iddialarını Binance’in ihraç ettiği tokenleri desteklemek için yeterli rezerve sahip olmadığı ifadeleriyle gerekçelendirdi.

Circle’ın resmi makamlara yaptığı bu talebin, Binance tarafından USDC, USDP ve TUSD tokenlarının otomatik olarak BUSD’ye dönüştürme kararının hemen ardından geldiği tahmin ediliyor.

Dün konuya açıklık getiren NYDFS yetkilileri, BUSD’nin “sorunsuz ve güvenli bir şekilde” yönetilmediğini ifade etti. Yetkililer, Binance ile Paxos tarafından ihraç edilen BUSD’nin müşterileri hakkında periyodik şekilde risk değerlendirme ve durum tespit çalışması yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin altını çizdi.

Paxos 13 Şubat tarihinde resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, NYDFS’nin kararına göre şirketin kripto para borsası Binance adına ürettiği Binance USD’nin (BUSD) üretiminin durdurulacağını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!