Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos’tan Resmi Açıklama: BUSD İhracını Sonlandırıyor

Regülatörlerin BUSD’nin üretimini durdurma kararına karşın stablecoin’in ihraççısı Paxos detaylı açıklamalarda bulunurken BUSD sabitliğini bir miktar kaybetti.

Paxos 13 Şubat tarihinde resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, New York Finansal Hizmetler Departman’nın (NYDFS) kararına göre şirketin kripto para borsası Binance adına ürettiği Binance USD’nin (BUSD) üretiminin durdurulacağını bildirdi. En az bir yıl boyunca BUSD desteğinin devam edeceğini açıklayan şirket, fonların güvende olduğunun altını çizdi. Binance CEO’su ve Paxos tarafından yapılan açıklamalara rağmen BUSD’de kısa süreli bir depeg görüldü.

Şirket yaptığı açıklamada, NYDFS’nin talimatına uygun olarak kurumla koordinasyon halinde 21 Şubat tarihinden itibaren yeni BUSD üretimi sonlandıracağını belirtti. Üretimin durmasına rağmen BUSD’ye dair tüm operasyonların Paxos tarafından yönetilmeye devam edeceğini taahhüt eden şirket, BUSD’ye yapılan desteğin en az Şubat 2024’e kadar süreceğinin de altını çizdi.

Ayrıca şirket, BUSD müşteri fonları dahil tüm fonların güvende olduğunu ve en önde gelen dört muhasebe şirketi tarafından denetlenen Paxos Trust’ta tutulduğunu belirtti.

Şirketin açıklamaları şirketin adına stablecoin ihraç ettiği Binance borsasının CEO’su Changpen Zhao’nun (CZ) açıklamalarından kısa bir süre sonra yayınlandı. CZ de kısa bir süre önce Paxos’un kendisine yaptığı bilgilendirmeye dayanarak benzer doğrultuda bir açıklamada bulunmuş ve fonların güvende olduğunu belirtmişti.

Öte yandan BUSD gün içerisinde %0,8 dolar değer kaybederek 1 dolar sabitinden kısa süreliğine ayrıldı. Coingecko verilerine göre BUSD yazım itibariyle 0,999 dolar seviyesinde işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!