Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF’den Bitcoin ve El Salvador Açıklaması: Beklenen Risk Gerçekleşmedi

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador’da Bitcoin (BTC) benimsenmesinin düşük seviyelerde kalmasının buna dair risklerin ortaya çıkmayı engellediğini dile getirdi.

IMF 10 Şubat tarihinde yayınladığı raporda, El Salvador’un Bitcoin benimsemesinin beklenilen seviyelerde olmaması sayesinde öngörülen risklerin ortaya çıkmadığını belirtti. Risklerin henüz gerçekleşmemesinin tehlikeyi bertaraf etmediğine dikkat çeken kurum, Bitcoin’in spekülatif yapısı göz önünde bulundurulduğunda ülkenin finansal istikrarı için planlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini savundu.

Geçmişte Bitcoin benimsenmesinin ve yatırımlarının ülkeyi temerrüde götürebileceğini öne süren IMF, bu risklerin hala mevcut olduğunu ancak Bitcoin benimsenmesinin düşük kalması sayesinde şimdilik ortaya çıkmadığını belirtti.

IMF Bitcoin’in spekülatif yapısının tekrar altını çizerek El Salvador’un Bitcoin tahvili de dahil kripto paranın benimsenmesini artırmaya yönelik planlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Devletin Bitcoin işlem ve rezervlerinde de daha şeffaf olması gerektiği IMF’nin görüşleri arasında yer aldı.

Kurum, El Salvador’un 2022 yılındaki birçok olumsuzluğa rağmen görülmemiş bir hızla büyüdüğünü Mart 2022’den bu yana suçta eşi görülmemiş bir azalma ve turizm gelirlerinde artış olduğunu aktardı.

El Salvador vadesi dolan 800 milyon dolarlık tahvilin geri ödemesini gerçekleştirirken Başkan Nayib Bukele, Bitcoin (BTC) eleştirilerine tepki göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!