Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador 800 Milyonluk Borcu Ödedi: Nayib Bukele’den Bitcoin Eleştirilerine Tepki!

El Salvador vadesi dolan 800 milyon dolarlık tahvilin geri ödemesini gerçekleştirirken Başkan Nayib Bukele, Bitcoin (BTC) eleştirilerine tepki gösterdi ve medya kuruluşlarına meydan okudu.

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya 24 Ocak tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, El Salvador’un vadesi dolan 2023 vadeli 800 milyon dolar tutarındaki tahvilini geri ödediğini belirtti. Zelaya, ulusal ve uluslararası medyada FUD haberleri kınarken ülkenin borç yükümlülüklerini zamanında yerine getirdiğini ifade etti.

Maliye bakanının bu açıklamaları üzerine Başkan Nayib Bukele resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, ülkenin Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul ettikten sonra borçlarını ödeyemeyerek temerrüde düşeceğine varan birçok olumsuz habere tepki gösterdi ve asılsız haber yapan medya kuruluşlarının yanıldıklarını yüzlerine vurdu.

Başkan, aylardır ülke ve kendisi hakkında temerrüde düşüleceğine dair yüzlerce makale ve yazı çıkartıldığını ancak bugün borçların bir kısmını daha kapatmalarına rağmen tüm medya kuruluşlarının bu durumu görmezden geldiğini söyledi. Bukele, medya kuruluşlarının sürekli olarak yalan söylediklerini ve yalanları ortaya çıkınca sessizliğe büründüklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda New York Times ve birçok basın, finans kuruluşu borçlarımız ödeyemeyeceğimizi ve temerrüde düşeceğimizi iddia etti. NY Times batacağımız hakkında tam sayfa haber yaparken biz aksine söyledik ancak onlar ve “dahi ekonomistleri” varken bize kim inanacaktı? Bugün itibariyle 800 milyon dolarlık borcumuzu faiziyle beraber kapatmış bulunuyoruz ve temerrüde düşeceğimize dair yazılan yüzlerce haberin aksine borçlarımızı ödediğimize dair yalnızca bir haber bulabildim. Onlar durmadan yalan söylerler ve yalanları ortaya çıkınca yüzlerini çevirerek görmezden gelirler.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) da El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin paylaşımına destek verdi.

Öte yandan verilen bilgilere göre El Salvador’un 2023 yılında vadesi dolan tahvilini geri ödemesi üzerine geriye 2025 yılında vadesi dolan 414 milyon dolar borcu kaldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!