Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador Başkanı Bukele’den Bitcoin (BTC) Sitemi: Bloomberg’e Sert Tepki!

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bloomberg tarafından ülkesi hakkında yapılan Bitcoin (BTC) haberlerini “yalanlarla dolu” olarak nitelendirdi ve sitemde bulundu.

Başkan Nayib Bukele, yakın tarihli bir Bloomberg haberini hedef alarak “yalanlarla dolu, Bloomberg için standart” ifadelerine yer verdi. Söz konusu haberde Bloomberg, El Salvador’un Bitcoin (BTC) yatırımının halkı ve ülkeyi iflasa sürüklediğine değinirken artan rejim baskısına ve tutuklamalara yer verdi. “El Salvador’un 300 Milyon Dolarlık Bitcoin ‘Devrimi’ Sefilce Başarısız Oluyor” başlıklı bu haberde, Bukele’nin ülkeye ait serveti dijital varlıklara bağladığı ve iyi gidişata dair hiçbir işaretin olmadığı öne sürüldü.

Bukele söz konusu haberi alıntılayarak paylaştığı gönderide şu ifadelere yer verdi:

Bu yazı yalanlarla dolu, Bloomberg için standart. Ancak asıl şaşırtıcı olan, ana akım medyanın bir anda El Salvador’u bu kadar önemsemesi. Yolsuz siyasetçiler devletimizin kasasından 37 milyar doları yağmaladılar ve bu medya kuruluşları konu hakkında bir tek yazı bile yazmadılar.

FTX iflasının ardından ana akımda yer alan kripto para şüphecileri karalama kampanyalarını hızlandırmaya başladı. Hacim olarak dünyanın en büyük stablecoin’i USDT’nin ihraççısı Tether de geçtiğimiz günlerde Bukele gibi bir sitemde bulundu. Şirket, rezervleri hakkında FUD yaratan içeriğin ardından The Wall Street Journal (WSJ) tarafından yapılan haberleri ikiyüzlülük olarak nitelendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!