Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDC İhraççısı Circle SPAC Anlaşmasını Feshetti: Halka Açılma Planları Ertelendi Mi?

Piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, Concord Acquisition Corp ile olan halka açılma anlaşmasını zaman aşımı gerekçesiyle iptal etti.

Circle, özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) Concord Acquisition Corp ile olan anlaşmasını feshetti ve böylece halka açılma planında geri adım attı. Anlaşmanın iptal edilme gerekçesi olarak zaman aşımı gösterildi. Yapılan açıklamada, anlaşmayı iptal etme kararının her iki şirketin yönetim kurulu tarafından onaylandığı belirtildi.

Circle, 2021 yılının Temmuz ayında 4,5 milyar dolarlık bir değerleme ile halka açılmayı planladığını duyurmuştu. Firmalar bu yılın şubat ayında şartlarını değiştirdiklerinde değerleme fiyatı 9 milyar dolara çıktı.

Concord Acquisition Corp. Başkanı Bob Diamond konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Circle, blockchain’in finansal hizmetleri bozmasında kilit bir rol oynuyor. Circle’ın finans sektöründe güven ve şeffaflık inşa etmeye yönelik düzenleyici öncelikli yaklaşımına olan güvenim devam ediyor, ki bu hiç bu kadar önemli olmamıştı. Büyümeye devam ederken şirketin savunucusu olmayı sürdüreceğim.

Circle kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire, şirketin halka açılma konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü ifade etti. Allaire konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi:

Concord güçlü bir ortak oldu ve bu süreç boyunca değer kattı ve Bob Diamond ve daha geniş Concord ekibinin tavsiye ve desteğinden yararlanmaya devam edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!