Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su Netliğe Kavuşturdu: XRP II Nedir? Yeni Bir Token Mı?

Ripple CTO’su David Schwart, takipçilerinden birinin Ripple Labs’in belgelerinde yer alan XRP II’ye dair bir referans bulması üzerine konuya açıklık getirdi.

Şirket CTO’su 4 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, XRP II’nin Ripple’ın üzerinde pay sahibi olduğu bir tüzel kişiliğin adı olduğunu belirtti. CTO, bu durumu teknoloji şirketi Apple ve onun iştirakini örnek göstererek açıkladı.

Schwartz, FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ı eleştirdiği bir paylaşımına yorum olarak şirket belgelerindeki XRP II atfını soran kullanıcıya yine sosyal medya üzerinden cevap verdi. XRP II’nın Ripple’ın üzerinde pay sahibi olduğu bir tüzel kişilik olduğunu, bu durumu Apple ve onun iştiraki Apple Pay’i inceleyerek anlayabileceğini belirtti. Bu hamlenin sebebinin ise şirketlerin tüzel kişilikler kurarak tüm şirketin yapısını değiştirmeden istedikleri faaliyet alanlarını sürdürebilmesi olduğunu belirtti.

CTO, XRP II diye bir token çıkıp çıkmayacağına dair gelen sorulara ise bunun bir kripto para olmadığının altını çizerek cevap verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!