Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Standard Chartered’dan 2023 İçin Bitcoin (BTC) ve Altın Yorumu: Bu Fiyatları Görebilirler!

Birleşik Krallık merkezli uluslararası bankacılık grubu Standard Chartered, 2023 yılı için Bitcoin’de (BTC) %70 düşüş beklerken yatırımcıların fiziksel alternatif altına yöneleceğini öne sürdü.

Bloomberg haberine göre Standard Chartered Küresel Araştırma Başkanı Eric Robertsen 4 Aralık tarihinde yayınlanan bir raporda, Bitcoin’in 2023 yılı içerisinde %70’e yakın değer kaybederek 5.000 dolara inmesinin ve piyasayı şoka uğratmasının olası senaryolar arasında yer aldığını belirtti. Robertsen, Bitcoin’e olan talebin önümüzdeki sene azalmasını ve Bitcoin’in fiziksel alternatifi olduğunu öne sürdüğü altına olan talebin artmasını beklediğini bildirdi. Araştırma birimi başkanı, Bitcoin’in %70 değer kaybettiği senaryoda altının ons başına 2.250 dolardan işlem görebileceğini öne sürdü.

Bitcoin’de oluşacak çıkışların altın fiyatında %30’a varan bir artışa neden olacağını iddia eden Robertsen, bu durumun faiz artışlarını da tersine çevirmesinin muhtemel olduğunun altını çizdi. Robertsen ayrıca FTX iflasının yaşananlar üzerinde büyük bir etkisi olduğunu vurguladı.

ABC Rafinerisi Kurumsal Pazarlar Küresel Başkanı Nicholas Frappell de Robertsen ile benzer görüşe sahipti. Frappel kripto para sektöründe oluşan güvensizliğin altına bir yönelim oluşturabileceğini ifade etti.

Fundstart’ın Dijital Varlık Stratejisi Başkanı Sean Farrell ise temelde iflas aşamasının atlatıldığını ancak yatırımcıların yakın vadede maruz kaldıkları riskin tazmin edilemeyeceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!