Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle, Başka Bir Şirket ile Birleşerek Amerika Borsasında Listelenecek

Finansal altyapı hizmeti sağlayan Circle Internet Financial ve Concord Acquisition Corp ile yeni işlem koşullarını kabul ederek işletmelerini birleştiriyor.

17 Şubat tarihli basın bültenine göre, USD Coin’i (USDC) İhraç Eden Circle Internet Financial ve Concord Acquisition Corp, “yeni işlem sözleşmesi” ile bağlantılı olarak işletmeler birleştirilecek ve yeni bir holding şirketi kurulacak. Kurulan şirket hem Concord’u hem de Circle’ı satın alacak ve halka açık işletme haline gelecek. İşletmenin “CRCL” koduyla New York Menkul Kıymetler Borsasında (NYSE) işlem görmesi planlanıyor.

Anlaşmayla birlikte Circle şirketinin piyasa değerinin, 2021 yılının temmuz ayınca açıklanan 4.5 milyar dolardan 9 milyar dolara çıkaracağı belirlendi. Circle şirketinin çıkardığı USDC’nin gelişimi ve pazardaki payının bu fiyat artışında etkisi olduğu düşünülüyor. USDC’nin şu anki piyasa değeri CoinMarketCap verilerine göre 52.6 milyar dolar civarındadır.

Circle’ın kripto paralar ve internetin gücü sayesinde küresel ekonomi sistemini değiştirmeye yönelik büyük adımlar attığını belirten Circle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire:

Halka açık bir şirket olmak Circle’a olan güveni daha da güçlendirecek ve finansal ekosistem inşa etme misyonumuza eklenecek önemli bir gelişmedir. Yeni anlaşma sayesinde hedeflerimizi daha kısa sürede gerçekleştirebileceğiz.

açıklamalarında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!