Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’ın Vergi Planı Kripto Para Borsalarına Yaradı

Hindistan hükümetinin kripto para alım-satımından elde edilen kazançlara getirmeyi planladığı yüzde 30’luk vergi, ülkedeki kripto para borsalarına fayda sağladı.

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman tarafından sunulan ve 1 Şubat’ta duyurulan vergi planı, yerli kripto para alım-satım platformlarına artı olarak dönüyor.

Binance’e bağlı olan ve ülkenin önde gelen borsaları arasında yer alan WazirX’in kurucularından Nischal Shetty’nin açıklamalarına göre bu vergi duyurulduktan sonra borsanın günlük yeni kullanıcı sayısında yüzde 30’luk bir artış oldu.

Bir diğer alım-satım platformu CoinSwitch ise Ashish Singhal tarafından paylaşılan verilere göre günde %35’lik bir artış gördü.

İnsanların vergi getirileceğini öğrendikten sonra kripto para platformlarına yönelmesi ilginç gelse de, hükümetin aldığı bu kararın kripto paraların meşrulaştırılacağı yönünde bir algı yarattığı düşünülüyor.

WazirX’in kurucularından Shetty, konuyla ilgili olarak, “Yıllık bütçede bu verginin duyurulmasıyla birlikte yatırımcılar artık önlerini daha iyi görebiliyor. İnsanlar bundan önce kripto paralara izin verilip verilmediğinden emin olamıyordu.” dedi.

Shetty, Hindistan’daki kripto para yatırımcılarının sayısının gelecek iki-üç yıl içerisinde 100 milyonu bulmasını bekliyor.

Bu iki borsanın günlük kaç yeni kullanıcı aldığı bilinmese de Shetty tarafından yapılan açıklamalara göre bu yeni kullanıcılar ortalama 30 bin – 40 bin rupi aralığında yatırım yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!