Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belçikalı Milletvekili: Avrupa İçin En Büyük Tehlike Bitcoin Hakkında Bilgi Edinmeye Zaman Ayırmamak

Bitcoin ile maaş alan ilk Avrupalı politikacı olan Belçikalı milletvekili Christophe De Beukelaer, Avrupa için en büyük tehlikenin Bitcoin’i (BTC) anlamaya zaman ayırmamak olduğunu söyledi.

Beukelaer, 16 Şubat tarihinde Bitcoin, alternatif para modelleri ve finansal eğitim konularında insanlarda farkındalık oluşturmayı umarak bir röportaja katıldı.

Bitcoin ve blockchain ile ilk olarak 2017 yılında tanıştığını söyleyen Beukelaer, Bitcoin ve kripto para birimlerinin “geleneksel finans dünyasının muadili” olarak rol oynadığı bir gelecek öngörüsünde bulundu.

Bitcoin’i ve teknolojisini anlamak için ne kadar zaman harcadığının sorulması üzerine bunun zaman isteyen bir iş olduğunu söyleyen Beukelaer, Bitcoin hakkında bilgi edinmek için zaman ayırmamanın, “şu anda Avrupa’da sahip oldukları en büyük tehlikelerden biri” olduğunu söyledi.

Siyasi insanlar bunun için zaman ayırmıyor. Şehirlerin ve ülkelerin günlük yönetimleriyle çok meşguller ama durup da “Tamam, şimdi ne oluyor?” demiyorlar. “Önümüzdeki 10, 20, 50 yılda bizi bekleyen büyük gelişmeler nelerdir?” diye sormuyorlar. Aslında asıl iş bu.

Beukelaer ayrıca bitcoin ve kripto para birimleri alanını çevreleyen farkındalık eksikliğinin “büyük bir sorun” olduğunu ve Avrupa’nın kripto para birimleri ile ilgili girişimlerde bulunmadığı takdirde sektörde ki kararları Asya‘nın ya da ABD‘nin vereceğini dile getirdi.

Ocak ayında maaşını bitcoin ile alacağını açıklayan Beukelaer, bu sayede bitcoin ile maaş alacak ilk Avrupalı politikacı olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!