Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belçikalı Milletvekili Bitcoin ile Maaş Alacak İlk Avrupalı Politikacı Oldu

Maaşını bitcoin (BTC) olarak alacağını açıklayan Brüksel milletvekili Christophe De Beukelaer, bitcoin ile maaş alacak ilk Avrupalı politikacı oldu.

Yerel medya kuruluşu Bruzz‘un haberine göre Brüksel milletvekilinin aylık 5.500 euro olan maaşı kripto para borsası Bit4you aracılığı ile bitcoin‘e çevrilecek. Hümanist Demokrat Merkez Partisi’ni (CHD) temsil eden milletvekili Beukelaer, maaşını bitcoin ile alarak bölgedeki diğer politikacılara yeni gelişen teknolojiye benzer bir ilgi göstermeleri için ilham kaynağı olmayı amaçladığını belirtti.

Bitcoin ile maaş alacağını söyleyen New York Belediye Başkanı Eric Adams ve ABD politikacılarının kendi eyaletlerini, şehirlerini bir bitcoin merkezi yapmak için nasıl çalıştıklarını örnek gösteren Beukelaer;

New York Belediye Başkanı Eric Adams, New York’u bitcoin merkezi haline getirmek için üç maaşını bitcoin ile alacak. Brüksel ve Belçika’nın kripto para birimi endüstrisinde lider bir rol oynaması için çok geç olmadığını düşünüyorum.

açıklamalarında bulundu.

Göreve geldikten sonra ilk üç maaşını bitcoin ile alacağının sözünü veren New York Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde ilk maaşını Coinbase aracılığı ile Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) olarak almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!