Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü Qubit Finance 80 Milyon Dolar Hack’lendi

Merkeziyetsiz Finans (DeFi) protokolü olan Qubit FinanceTwitter hesabından yaptığı paylaşımda, Qbridge protokolünden 80 milyon dolar değerinin üzerinde olan 206.809 Binance Coin (BNB) çalındığını belirtti.

Paylaşımda bir hacker’ın Binance Smart Chain’den (BSC) borç alma yöntemiyle sınırsız xETH mint’lediğini söyleyen Qubit Finance, gönderiye saldırıya uğradıkları adresi de ekledi.

 

Ethereum’dan BSC’ye köprü görevi gören protokolden çalınan miktara geri teslim edilmesine karşılık Qubit Finance, hacker’a 250 bin dolar ödül vermeyi teklif etti.

Güvenlik firması CertiK tarafından hazırlanan bir raporda hacker’ın Qubit üzerinden köprülenmiş ethereum’u temsil eden qXETH’yi mint’lemek için QBridge’in akıllı sözleşmesine para yatırıyormuş gibi yapıp yatırmadığı belirtildi.

CertiK’e göre hacker bu eylemleri defalarca gerçekleştirdi ve sonuç olarak tüm varlıkları Binance Coin’e dönüştürdü. Bu durum da DeFiYield Rekt verilerine göre, DeFi protokolleri arasındaki en büyük 7. saldırı oldu.

Qubit yönetimi, kullanıcılarına hack olayından etkilenen varlıklarını hala takip ettiklerini belirtmek amacıyla bildiri yayımladı. Bildiride ayrıca, Para yatırma-çekme, ödünç alma ve köprü kurma gibi özellikleri bir sonraki duyuruya kadar devre dışı bıraktığını belirtti.

Saldırının duyulmasının ardından, protokolün yerel token’ı CoinMarketCap verilerine göre son 24 saat içinde %30 değer kaybetti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!