Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Yol Haritasını Çizdi: Kripto Paralara Yasak Getirilmeyecek -RBC

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Çernişenko, kripto para kullanımının herhangi bir yasak getirilmeden düzenlenmesinin öngörüldüğü yol haritasını onayladı.

Rus haber ajansı RBC’nin aktarımına göre söz konusu yol haritası Maliye Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Başsavcılık Ofisi, Dijital Gelişim Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası ve vergi dairesi gibi kurumlardan temsilcilerin katılımıyla hazırlandı.

Yol haritasında sanal varlık hizmet sağlayıcılarının nasıl denetleneceğine, sanal varlık işlemlerine aracılık eden kurumların kaydının nasıl alınacağına, kripto para kullanımına ilişkin yükümlülüklere, dijital para sahiplerinin kimliklerinin nasıl doğrulanacağına dair maddeler yer alıyor.

Kripto para sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların yasal statüsünü belirleyen yol haritası, suç gelirlerinin aklanması ve terörizm finansmanı gibi suçların önlenmesine yönelik bazı mekanizmalar barındırırken, kripto para kullanımına bir yasak getirmiyor.

Yol haritası doğrultusunda, yasa dışı kripto para kullanımının önlenmesi için Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından önerilmiş uygulamaların Kasım 2022’ye kadar hayata geçirilmesi planlanıyor.

Getirilecek yasal düzenlemelerle birlikte kripto para sahibi olan vatandaşların kimlik bilgileri ve bu vatandaşların ne kadar kripto parasının olduğu takip edilebilecek.

Rusya Merkez Bankası, kripto para kullanımına bir yasak getirilmesi fikrini savunuyor olsa da, diğer yetkili kurumların bu fikire sıcak bakmadığı aktarıldı. Vladimir Putin, yakın zamanda kripto paraların nasıl düzenleneceği konusunda hükümet içerisinde bir uzlaşmaya varılması yönünde talimat vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!