Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Proof-of-Stake’e (PoS) Geçerken Hash Oranı En Yüksek Seviyesinde

Geçtiğimiz yıl boyunca bitcoin madenciliğinden daha fazla getiri sağladığı belirtilen Ethereum madenciliği Proof-of-Stake modeline geçerken hash oranı en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Geçen yıl ethereum fiyatındaki yükselişle birlikte daha da popülerleşen Ethereum madenciliğinin hash oranı, 13 Ocak’ta ölçülen 1,08 PH/s’yi geçerek 1,11 PH/s’ye ulaştı. 13-27 Ocak arası ethereum fiyatının düşmesine rağmen Glassnode’un 27 Ocak tarihli verilerine göre Ethereum hash oranı en yüksek seviyesindedir.

Hash oranının yükselmesi demek ağa daha fazla düğümün katıldığını ve ağın daha merkeziyetsiz bir hale geldiğini belirtir. Yani, hash oranının artması blockchain’in güvenliğini artırmaya yardımcı olur. Eğer hash oranı düşükse daha az düğüm olacağından işlemler daha yavaş ve daha güvensiz gerçekleşeceği düşünülür.

Ethereum 2.0 olarak adlandırılan Proof-of-Stake modeline geçilmesiyle ethereum madenciliği ortadan kalkacağı bunun yerine işlemler düğüm üzerinde stake edilerek yapılacağı söyleniyor.

Şu anda ethereum hash oranı bir pentahash’ı geçmiş durumda, bu sayıda hash oranının ağda kayıt altına alınmaya başladığından beri %66.000 arttığı anlamına geliyor.

24 Ocak 2022 tarihinde Ethereum topluluğu Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda, ETH2’nin terimi olarak kullanılmasını kaldırdıklarını belirtti.

 

Proof-of-Work modelinden Proof-of-Stake modeline geçilmesi bu yılın yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!