Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BSTX, Blockchain Tabanlı Bir Menkul Kıymetler Borsası İşletmek İçin SEC Onayı Aldı

tZero ve Boston Options Exchange (BOX) Digital Markets’in ortak girişimi BSTX, blockchain tabanlı bir menkul kıymetler borsası işletmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay aldı.

Blockchain tabanlı menkul kıymetler borsası girişimi ile blockchain’de gerçekleşen işlemler sayesinde anında ya da hızlandırılmış ödemeler sunmayı hedefleyen BSTX ayrıca müşterilere Oracle’a benzer bir süreçle blokchcain’e kaydedilen piyasa verileri sağlayacak. Tüm bu işlemler BSTX tarafından yürütülen bir blockchain aracılığı ile gerçekleşecek.

SEC yayınladığı bir belgede onayın, BSTX’in ilgili ulusal piyasa sistemi planlarına uyması şartı ile verildiğini belirtti. Borsa hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılara hizmet verecek.

BSTX CEO’su Lisa Fall konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

 SEC bugün BSTX’e ulusal bir menkul kıymetler borsası onayı vererek ileriye yönelik önemli bir adım attı. Tamamen düzenlenmiş yeni bir borsa girişimi başlatmak ayrıca ihraççılar ve yatırımcılar için sermaye piyasalarına daha modern araçlar sağlamaya yardımcı olmak amacıyla SEC ile yakından çalışmaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz.

ifadelerinde bulundu.

BSTX ayrıca hisse senedi tekliflerinin yanı sıra düzenlenmiş kripto piyasalarını desteklemek için çalıştıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!