Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple CEO’sunun “Metaverse” Açıklamasının Ardından Hisse Fiyatları Yükselişe Geçti

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük şirketi olan Apple’ın CEO’su Tim Cook 2022’nin birinci çeyrek konferansında metaverse sektöründe önemli bir potansiyel gördüğünü söyledikten sonra Apple hissesi yükselişe geçti.

Metaverse’te çok fazla potansiyel gördüklerini ve bu doğrultuda yatırım yaptıklarını belirten Cook, 27 Ocak tarihli konuşmasında:

Her zaman yeni ve gelişmekte olan teknolojiler takibimizdedir.

dedi.

APPL kısaltma adıyla Nasdaq borsasında listeli olan hisse senedinin normal işlem saatleri aralığında yaklaşık %3 düşüşle 159,22 dolara gerilemişti. Ancak Apple CEO’su Tim Cook metaverse ile ilgili açıklama yaptıktan sonra nerdeyse %8 artarak 167,23 dolara ulaştı.

Apple’ın uygulama mağazası App Store’da 14.000’den fazla artırılmış gerçeklik aplikasyonu bulunuyor. Bu açıklamayla bu sayıyı artırmayı planladıkları düşünülüyor.

Reuters’e göre Apple, 2022 içerisinde yeni bir AR gözlüğü tanıtmayı planlıyor.

Bir resmi duyuru olmadan veya tanıtım gerçekleşmeden önce ürünleri hep gizli tuttuğu bilinen Apple’ın şu anda bulunan herhangi bir merkeziyetsiz metaverse projesiyle veya kripto parayla ortaklık kurmasının pek olası olmadığı düşünülüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!