Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity Invesment, Metaverse ve Kripto Endüstrisini Takip Edecek İki Yeni ETF Başvurusunda Bulundu

ABD merkezli çokuluslu finansal hizmetler şirketi Fidelity Investment, metaverse ve kripto para endüstrisini takip edecek yeni iki farklı borsa yatırım fonu (ETF) için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurdu.

Başvuru belgelerine göre kripto para madenciliği, kripto para destek hizmetleri, blockchain  teknolojisi ve dijital ödeme işleme gibi işlerle uğraşan şirketlerden oluşan bir endeksin performansını takip edecek olan Fidelity Crypto Industry and Digital Payments ETF, kripto para birimlerine ve ilk halka arzlara (ICO) yatırım yapmayacak.

Bir diğer başvuru olan Fidelity metaverse ETF ise metaverse’ün kurulması ve etkinleştirilmesi ile ilgili ürün ve hizmetler geliştiren, üreten, dağıtan veya satan küresel şirketlerin performansını izleyen Fidelity metaverse endeksini takip edecek. Fidelity, bu başvuru ile birlikte metaverse’e artan ilgiyi elen alan şirketler arasına katıldı. Geçtiğimiz aralık ayında ProShares, SEC’ye metaverse ETF başvurusunda bulunmuştu.

Fidelity’nin iki yeni fonunun da alt danışmanlığını Boston merkezli Geode Capital Management üstlenecek.

Spot ETF’lere karşı olan SEC son olarak 27 Ocak tarihinde Fidelity’nin spot bitcoin ETF başvurusunu reddetti. Şirket, SEC’in spot ETF’leri onaylamaması nedeniyle geçen sene kasım ayında Kanada‘da bir spot Bitcoin ETF‘i başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!