Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celo (CELO), Brezilya Yerel Para Birimine Sabitlenmiş Bir Stablecoin Piyasaya Sürdü

Mobil blockchain platformu Celo (CELO), Brezilya yerel para birimine sabitlenmiş bir stablecoin olan cREAL’i piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Celo resmi Twitter hesabı üzerinden 27 Ocak tarihinde bir dizi paylaşım ile duyurulan Brezilya yerel para birimine sabitlenmiş stablecoin cREAL, Brezilya merkezli kripto para borsaları Ripio, FlowBTC ve NovaDAX’te satışa sunulacak. Ayrıca kripto cüzdan uygulamaları Bitfy ve Coins de stablecoin’i destekleyecek.

Halihazırda dolar ve euro’ya sabitlenmiş cUSD ve cEUR stablecoin’lerine sahip açık kaynaklı bir blockchain olan Celo, cReal’in platform üzerindeki mobil ödemeler için üçüncü önemli gelişme olduğunu belirtti.

Celo, stablecoin olarak Brezilya yerel para biriminin tercih edilmesinin nedeninin ülkedeki artan kripto benimsenmesi olduğunu söyledi.

cREAL’in, Celo’nun yerel kripto para birimi (CELO) sahipleri ve blockchain yöneticileri tarafından önerildiğini ve ardından onaylandığını söyleyen Celo’nun kurucu ortağı ve Celo Vakfı Başkanı Rene Reinsberg verdiği bir demeçte;

Brezilya’da kripto için çok fazla coşku var. Brezilya başından beri benimsenme açısından en güçlü pazarlardan birisiydi.

ifadelerine yer verdi.

Celo Foundation’ın Latin Amerika lideri Camila Rioja ise konu ile ilgili;

Brezilya gibi yüksek büyüme hızına sahip pazarlardaki artan kripto para benimsenme oranı yalnızca bu yeni dijital ekonomi için artan heyecanı göstermekle kalmıyor aynı zamanda kripto paraların günlük hayattaki kullanım alanlarının da artmakta olduğunu gösteriyor.

açıklamalarında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!