Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BofA, DeFi TVL Değerinin 206 Milyar Dolara Ulaşmasında Chainlink’in Öncülük Ettiğini Söyledi

Finans ve bankacılık alanında hizmet veren Bank of America, geçtiğimiz günlerde Chainlink kurucularından olan Sergey Nazarov ile yatırım gündemli bir toplantı gerçekleştirmişti.

Görüşmenin ardından BofA, yayınladığı raporda Chainlink’in finans, sigorta, tedarik zinciri, oyun ve kumar genelinde yeni nesil blockchain kullanımının benimsenmesini hızlandırabileceğini duyurdu.

Merkeziyetsiz Oracle ağı (DON) ekosistemde hızlı bir şekilde benimsenmiş durumda, 15 Şubat itibarıyla, DeFi Toplam Kilitli Tutarının 206 Milyar dolara ulaşarak yıllık %313’lük bir büyüme sağladı. BofA ise, Chainlink’in bu büyümenin ardındaki itici güç olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl DeFi projeleri büyük bir hızla gelişerek ekosistem içerisinde büyük bir paya sahip olmuştu, bu büyümenin ardında ise piyasa fiyatları, hava durumu ve GPS konumu gibi gerçek dünya verilerine doğrulanabilir ve güvenli bir şekilde erişmek için akıllı sözleşmeler kullanılması ve bu sözleşmelerin kendi kendini yürüten ve güvenliği yüksek dijital sözleşmeler olması gösterildi.

Banka, 15 Şubat itibarıyla Chainlink’in akıllı sözleşmelerle 60 milyar dolardan fazla mevduatı güvence altına aldığını açıkladı. 2020’nin sonundaki rakam ise 7 milyar dolar civarında bulunuyordu. Tüm bunların yanında BofA, 1.100‘den fazla projenin Chainlink’in ağından yararlandığını ve Associated Press, AccuWeather, Sportmonks ve diğer 800’ün de dahil olduğu şirketlerin verilerinden para kazanmak için Oracle ağından yararlandığını belirtti.

Raporda ayrıca, Chainlink ekosisteminin yerel token’ı olan LINK’in, 8.1 milyar dolar piyasa değeri ile 22. sırada yer aldığından bahsediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!