Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KuCoin Rezerv Kanıtı İçin Binance’in Yolunu Seçti: Trump’ın Muhasebecisi ile Anlaştı

Binance’in ardından kripto para borsası KuCoin de rezerv kanıtı denetimi için ABD eski Başkanı Donald Trump’ın eski muhasebecisi Mazars ile anlaştı.

KuCoin tarafından 5 Aralık tarihinde yapılan bir duyuruda, rezerv kanıtı için Mazars ile anlaşmaya varıldığı açıklandı. Söz konusu anlaşma doğrultusunda Mazars, KuCoin’e ait varlıkların teyit edilmesi, borsa müşterilerine kapsam içi varlıklarının teminat altına alınıp alınmadığına dair ek şeffaflık ve raporlamanın yanı sıra Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) için detaylı raporlama yapacak.

Rezerv raporunun birkaç hafta içerisinde tamamlanıp, KuCoin resmi web sitesi üzerinden paylaşılması bekleniyor. KuCoin CEO’su Johnny Lyu, bu hamlenin kullanıcıların fonları üzerinde şeffaflık sağlamaya yönelik borsa çabalarının bir sonraki adımı olduğunu söyledi. KuCoin’in ortağı Wiehann Olivier de atılan bu adım hakkında şu ifadelerde bulundu:

Son olaylardan sonra, sektörde daha fazla şeffaflığa ciddi bir ihtiyaç var. Mazars’ın KuCoin ve diğer uluslararası kripto para borsalarına sunduğu PoR (Proof of Rezerv) hizmetinin şeffaflık yoluyla güven inşa etmeye yardımcı olacağından eminiz.

Paris merkezli uluslararası muhasebe firması Mazars, uzun bir süre Donald Trump ile iş birliği içerisinde çalıştıktan sonra 2022 yılında Trump ailesi ile bağlarını kestiğini bildirmişti. Geçtiğimiz günlerde Binance de rezerv kanıtı için Mazars ile anlaştığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!