Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Sektörün Aksine Farklı Seçim: Rezerv Kanıtı İçin Trump’ın Şirketi!

Dünyanın en yüksek hacmine sahip kripto para borsası Binance, rezerv kanıtı denetimi için Donald Trump’ın eski muhasebecisiyle anlaştı.

Wall Street Journal’ın 30 Kasım tarihli raporuna göre ABD eski Başkanı Donald Trump’ın şirketinin mali denetimini yapan muhasebe firması Mazars, Binance’in rezerv kanıtı denetimini yapmak üzere bağımsız denetçi olarak atandı.

Haberde, Mazars’ın Binance’in Bitcoin (BTC) hakkında halka açık olarak paylaşılan tüm kayıtlarını incelediği bildirildi. Binance, Mazars’ın rezerv kanıtının yanı sıra gelecekteki güncellemeleri ve tokenları da doğrulayacağını bildirdi ve Bitcoin için ilk doğrulama güncellemesinin bu hafta tamamlanacağını ekledi.

Öte yandan Binance’in birçok diğer kripto para borsası gibi denetim için neden sektörün bilinen ismi Armanino ya da Big 4 olarak adlandırılan dev muhasebe şirketlerinden biriyle çalışmadığı merak konusu oldu. Ancak konuya yakın kaynaklar Mazars’ın birçok Big 4’dan daha güvenilir bir firma olduğunu iddia etti.

Paris merkezli uluslararası muhasebe firması Mazars, uzun bir süre Donald Trump ile iş birliği içerisinde çalıştıktan sonra 2022 yılında Trump ailesi ile bağlarını kestiğini bildirdi. Binance’in seçiminde şu anda genel merkezlerinin Paris ve Dubai’de olmasının rol oynamış olabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!