Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya Kripto Kazançlarını Vergilendirmeyi Planlıyor: Yatırımcılardan Ne Kadar Kesilecek?

İtalya, vergi yasalarını kripto para birimi ticaretini de kapsayacak şekilde genişletmeyi ve kripto ticaretlerinden elde edilen kardan %26 vergi alınmayı planlıyor.

İtalya, 1 Aralık’ta yayınlanan bütçe belgelerine göre vergi yasalarını kripto para birimi ticaretini de kapsayacak şekilde genişletmeyi düşünüyor. Söz konusu regüle edilmiş yasaların onaylanması durumunda 1 Ocak 2023’de devreye girmesi ve kripto para ticaretinden 2.000 euronun (yaklaşık 2.062 dolar) üzerinde kar eden kullanıcılardan %26 vergi alınması planlanıyor.

Fakat bu henüz meclis onayından geçmiş bir yasa değil ve halen daha bir tasarı halinde bulunuyor. Öte yandan birçok kaynağa göre söz konusu tasarının onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Avrupa Birliği (AB) MiCa mevzuatı yaklaşırken AB üyesi ülkelerde hazırlıklarına devam ediyor. İtalya’nın sunduğu tasarıya benzer bir tasarıda geçtiğimiz haftalarda Portekiz tarafından sunulmuştu. Aynı şekilde vergi beyanını ve vergilendirmeyi teşvik etmeye çalışan Portekiz, bir yıldan az bir süredir tutulan kripto para birimlerinden elde edilen sermaye kazançları için %28 vergi önerdi.

MiCA’nın Şubat 2023’de yapılacak son oylama ile yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!