Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği’nden Yeni Karar: Kripto Varlık Piyasaları Yasası (MiCA) Mevzuatının Oylaması 2023’e Ertelendi

Avrupa Birliği kripto para piyasasına getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili MiCA (Kripto Varlık Piyasaları Yasası) mevzuatını 2023 Şubat ayına erteledi.

Avrupa Parlamentosu sözcüsü CoinDesk’e yaptığı açıklamada, MiCA  mevzuatını 2023 Şubat ayına kadar oylamayacaklarını belirtti. Sözcü tarafından yapılan bu yeni açıklamada parlamentonun MiCA planlarını ertelediğine yer verildi. Aralık ayındaki genel kurulda oy kullanılması için daha önce yapılan geçici bir plandan, “metnin uzunluğu ve karmaşıklığı” göz önüne alındığında vazgeçildi.

Ertelenen yasa tasarısı, regülasyon ve onay bekleyen hatta bu doğrultuda iç yapılandırmaya giden şirketler için belirsiz bir süreç anlamına geliyor. TerraUSD tarzı bir çöküşü önlemek amacıyla stablecoinler için rezerv gereksinimleri belirleyen mevzuatın siyasi taslağı haziran ayında onaylanmış ve nihai metin ekim ayında kamuoyuyla paylaşılmıştı. Fakat bu metnin hem milletvekilleri hem de AB Konseyi’ni oluşturan ulusal hükümetler tarafından resmi olarak imzalanması gerekiyor.

Eğer söz konusu mevzuat onaylanırsa kripto para transferlerine ilişkin kuralların yanı sıra kara para aklamayı azaltmak amacıyla cüzdan sağlayıcılarına, müşterilerin bilgilerini kontrol etme şartı gibi farklı yapıcı düzenlemeler getirilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!