Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Hükümeti Kripto Paralar İçin Bir İstişare Başlattı: Stablecoinleri ve CBDC’leri İnceleyecek

Kanada hükümeti, mini bütçe açıklamaları sırasında kripto paralar, stablecoinler ve Dijital Merkez Bankası Paraları (CBDC) üzerine bir istişare başlatmaya hazırlandığı duyurdu.

Hükümet 3 Kasım tarihinde yayınlanan mini bütçede, paranın dijitalleşmesi başlığı altında ele aldığı stablecoinler ve CBDC’ler hakkında atılacak adımlara değindi. Kripto paraların ve dijital varlıkların son zamanlarda hem Kanada’da hem dünya çapında yaptırımlardan kaçınmak ve yasa dışı faaliyetleri finanse etmek için kullanıldığını öne süren hükümet, bütçenin bu konunun üzerine eğileceğini belirtti.

Raporda, kripto para birimlerindeki artışın ve paranın dijitalleşmesinin Kanada ve dünyadaki finansal sistemleri dönüştürdüğüne dikkat çekildi. Kanada’nın, finansal sistemini ve düzenleme çerçevelerini değişimlere ayak uydurabilecek şekilde güncellemesi gerektiğini ifade eden hükümet, paranın dijitalleşmesinin dünyanın her yerindeki demokratik kurumlar için bir zorluk olduğunu iddia etti.

Ayrıca hükümetin, Kanada’nın paranın dijitalleştirilmesi sürecinde finansal sektörün istikrarını ve güvenliğini korumaya odaklanan bir finans sektörü incelemesi başlatma niyeti de mini bütçe içerisinde yer aldı.

Hükümet kripto para birimleri, stablecoinler ve CBDC’ler dahil olmak üzere dijital varlıklar üzerine yapılacak istişarelerin 3 Kasım 2022 tarihi itibariyle başladığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!