Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçreli Banka UBS’den Dünyada Bir İlk: Hem Blockchain Tabanlı Hem De Geleneksel Borsalarda İşlem Gören Dijital Tahvil

Zürih merkezli İsviçre bankası UBS, hem geleneksel borsalarda hem de dijital borsada işlem gören ilk halka açık dijital tahvili tanıttı.

UBS, halka açık ve hem blokzinciri tabanlı hem de geleneksel borsalarda işlem gören bir dijital tahvili listeleyen ilk finans kuruluşu oldu. Yatırımcılar dijital tahvile geleneksel ve dijital piyasalarda erişebilecekler. Banka tarafından yapılan basın açıklamasında, dijital tahvilin geleneksel kıdemli teminatsız senetlerle aynı yatırım yapısına, yasal statüye ve derecelendirmeye sahip olduğu belirtildi.

UBS Grup Saymanı Beatriz Martin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

UBS dijital tahvilinin açılışını yapmak için dağıtık defter teknolojisinden yararlanmaktan gurur duyuyoruz. Bu, yeni finansal piyasa altyapısının geliştirilmesini destekleme taahhüdümüzü gösteriyor.

UBS’nin üst düzey teminatsız dijital tahvili 375 milyon İsviçre Frangı (272 milyon dolar) tutarında ve %2,33 getirili üç yıllık bir tahvili kapsıyor. Açıklamaya göre söz konusu dijital tahvil, SIX Digital Exchange dağıtılmış defter tabanlı merkezi menkul kıymet saklama ağını kullanacak. Atomik uzlaştırma teknolojisi aracılığıyla anında ve otomatik olarak uzlaştırılan bu tahvil kullanım kolaylığı sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!