Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’a Göre USDC ABD’de Fiili CBDC Olabilir

Popüler kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong üçüncü çeyrek raporunun ardından ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Coinbase geçtiğimiz gün üçüncü çeyrek raporunu açıkladı ve raporun detaylarına göre şirketin geliri 641 milyon dolarlık tahminlerin aksine 590 milyon dolar ile sınırlı kaldı. Şirket her ne kadar önümüzdeki yıl mevcut makroekonomik rüzgarların devam edeceği ve muhtemelen yoğunlaşacağını ifade etse de CEO Armstrong bu konuda daha olumlu bir tavır sergiliyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong 3 Kasım Perşembe günü açıklanan üçüncü çeyrek raporunun ardından kritik açıklamalarda bulundu. İyimser tavrını koruyan Armstrong konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Düşen piyasalarda, inşa etmeye odaklanırsınız. İnovasyonlar devam ediyor. Birçok kurum sektöre entegre hale gelmeye ve onu geliştirmeye çalışıyor. Bu, makroekonomik şartların düzeleceği günler için yapılan bir hazırlıktır.

CEO Armstrong ayrıca USDC’nin ABD’de fiili Dijital Merkez Bankası Parası (CBDC) olmasını bekliyor. USDC desteğiyle bilinen şirkete göre üçüncü çeyrekte USDC ekosistemine dahil olmanın finansal açıdan faydaları oldu. Üçüncü çeyrek raporuna paralel olarak yapılan açıklamada USDC’yi ihraç eden tarafla anlaşmalar imzaladığı ifade edildi. Bu anlaşmalara göre Coinbase’in USDC rezervlerinden elde edilen geliri, her bir tarafça dağıtılan USDC miktarına ve her bir tarafın platformunda tutulan USDC miktarına göre orantılı olarak paylaştığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!