Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Üçüncü Çeyrek Gelirleri Beklentilerin Altında Kaldı

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, üçüncü çeyrek gelirinin 641 milyon dolarlık tahminlerin altında kalarak 590 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Coinbase üçüncü çeyrek raporunu açıkladı. Şirketin geliri 641 milyon dolarlık tahminlerin aksine 590 milyon dolar ile sınırlı kaldı.

Şirketin aylık işlem yapan kullanıcı sayısı (MTU) ise 7,7 milyonluk beklentileri aşarak 8,5 milyon olarak kayıtlara geçti. Buna rağmen işlem gelirlerinin ikinci çeyreğe oranla %44 azalarak 366 milyon dolara düştüğü belirtildi.

Abonelik ve hizmet gelirinden beklediğinden fazla kar eden Coinbase, bu alanda ikinci çeyreğe oranla %43 daha fazla gelir elde etti. Data analiz platformu FactSet’in tahminlerine göre şirketin abonelik ve hizmet gelirlerinin artmaya devam etmesi ve 2021’de 500 milyon dolardan fazla olan gelirin bu yıl 700 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Öte yandan Coinbase cephesi gelecek yılın zor olacağını düşünüyor. Üçüncü çeyrek raporuyla paralel yapılan açıklamada “mevcut makroekonomik rüzgarların devam edeceği ve muhtemelen yoğunlaşacağı” tahminlerine yer verildi.

Coinbase’in işlem hacmi bu çeyrekte 159 milyar dolar olarak gerçekleşerek 191 milyar dolar olan tahminlerin altında kaldı. Bireysel yatırımcılar bunun sadece 26 milyar dolarını oluştururken kurumsal yatırımcılar 133 milyar dolarlık paya sahip oldular. Coinbase’in toplam giderleri “işten çıkarma ve ekonomik dizginleme” sayesinde bir önceki çeyreğe göre 1,8 milyar dolarlık seviyesinden 1,1 milyar dolara düştü.

Raporların açıklanmasının ardından borsanın hisselerinde dalgalanmalar yaşandı. COIN hisseleri 53,40 dolarlık piyasa fiyatlanmasının ardından 60 dolara kadar yükseldi. Piyasa kapanışı ile birlikte 55,80 dolara kadar geri çekilmeler yaşandı.

Dün Coinbase, Baş Ürün Sorumlusu Surojit Chatterjee‘nin ayrılmasının ardından tüm ürün ekibini yeniden yapılandırdığını açıkladı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir başvuruya göre yeniden yapılanma Coinbase’in ürün yeteneğini dört bölüme ayıracak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!