Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın İşten Çıkarmaları Başına Dert Açtı: Twitter’a Toplu Dava

Twitter’ın yeni CEO’su Elon Musk’ın, şirketin iş gücünde kesintiye gitme kararı kapsamında yaklaşık 3.700 çalışanı işten çıkarma hamlesine karşılık çalışanlar Twitter’a toplu dava açtı.

Bloomberg’ün 4 Kasım tarihli raporuna göre, Elon Musk’ın 3.700 kişiyi işten çıkarma planı nedeniyle çalışanlar şirkete toplu dava açtı. Çalışanlar, kendilerinin önceden haber verilmeyerek mağdur edildiğini öne sürerken davanın avukatı daha Tesla’ya karşı benzer bir davada yer alan avukat Shannon Liss-Riordan oldu.

Elon Musk, sosyal medya platformunun yönetimini devraldığı günden bu güne şirket işleyişi ile ilgili radikal kararlar almaya devam ediyor. Şirket 3 Kasım tarihinde çalışanlarına 4 Kasım günü içerisinde çalışanların Twitter’daki rolünü belirten bir bilgilendirme maili alacağını süreç tamamlanana kadar ofislerin kapalı olacağını ve çalışan yetkilerinin devre dışı bırakılacağı açıklandı. Elon Musk, şirket personeline hitap ettiği yazısında ise şirketin başarısının devam etmesi için personelin bir kısmının işten çıkarılması gerektiğini, bu kararın herkes için sarsıcı olduğunu kabul ettiğini belirtti ve çalışanlara katkıları için teşekkür etti.

Bir grup çalışan alınan bu karara karşı, avukat Shannon Liss-Riordan öncülüğünde San Francisco Federal Mahkemesi’nde toplu dava açtı. Federal İşçi Ayarlama ve Yeniden Eğitim Bildirimi Yasası kapsamında çalışanların minimum 60 gün öncesinden işten çıkarılacaklarına dair bilgilendirilmeleri gerektiğini belirten Avukat Liss-Riordan, “Mahkemeden Twitter’ın çalışanlara şirkete dair toplu bir davada yer almayacaklarına dair bir belge imzalayarak haklarından feragat etmemeleri gerektiği ve haklarını savunacakları bir alan olduğunun farkına varmaları için bu gece açtık.” dedi.

Avukat Liss-Riordan, Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı bir diğer şirket olan Tesla’nın toplu işten çıkarma davasında aynı yolu izlemişti.

Öte yandan The Washington Post’un raporuna göre, şirkette çalışan ve anonim olarak açıklamalar yapan birçok çalışan, işten çıkarılmalar sonucunda platformun çalışır tutulup tutulamayacağına dair endişe duyuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!