Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den (USDT) FUD Sonrası Wall Street Journal’a Sert İtham: İkiyüzlülük

Hacim olarak dünyanın en büyük stablecoin’i USDT’nin ihraççısı Tether, kendisi hakkında FUD yaratan içeriğin ardından The Wall Street Journal (WSJ) tarafından yapılan haberleri ikiyüzlülük olarak nitelendirdi.

Tether, WSJ tarafından yapılan ve kendisi için bir krizin yakın olduğunu iddia eden habere sert tepki gösterdi. “Bilgi çarkında uyuyan ana akım medyanın ikiyüzlülüğü: WSJ” başlığıyla Tether resmi web sitesinde yayımlanan makalede, çoğu medya kuruluşunun körü körüne kripto para sektörüne saldırılarda bulunduğu vurgulandı.

WSJ haberde, Tether’in rezervlerinin 6,1 milyar dolar değerindeki %9’luk kısmını kripto para şirketlerine borç verdiğini ve olası bir kriz anında likidite krizi yaşayabileceğini iddia etti:

Tether bu varlıkları “teminatlı krediler” olarak adlandırıyor ve borçlular veya kabul edilen teminatlar hakkında çok az şey açıklıyor. Britanya Virjin Adaları’nda bulunan Tether, denetlenmiş mali tablolar veya eksiksiz bir bilanço yayınlamıyor ve dışarıdan bakanlara şirketin mali sağlığına ilişkin eksik bir resim bırakıyor. Tether’in borç vermesindeki artış, kripto dünyası için geniş bir riski temsil ediyor.

Bizi karalamak için harcadığınız enerjiyi FTX’i araştırmak için harcadınız mı?

Tether bu haberi bir ikiyüzlülük olarak nitelendirdi ve kripto paralar hakkında bu tarz komplo teorileri üretenlerin bir yere varamayacağını ifade etti. Kripto para piyasasında yaşanan yüksek profilli iflasların şüphecilere malzeme verdiği ama bu şüpheci eleştirmenlerin de at gözlüğünü çıkartmama konusundaki ısrarı belirtildi.  Ana akım medyanın gereksiz spekülasyon yarattığına değinen şirket, açıklamasında önemli bir soru yöneltti:

Tether’i her fırsatta eleştiren kurumlardan kaç tanesi FTX, Alameda, BlockFi, Genesis, Celsius, 3AC veya Terra hakkında uyarıda bulundu? Kendilerince kötü aktörlerin kökünü kazımaya ve yatırımcıları korumaya odaklanan bireyler ve kuruluşlar, Tether’in faaliyetlerinin her ayrıntısını taramak için harcadıkları enerjiyle bu kuruluşları da araştırdı mı?

Cevabın açıkça ve hayal kırıklığı yaratacak şekilde “hayır” olduğunu işaret eden Tether, eleştirmenlerin ve ana akım medyanın gerçeklerden uzak bir tavır takındığının altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!