Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MakerDAO Topluluğu Karar Verdi: DAI’nin Yıllık Getirisi 100 Katına Çıkarılacak

Merkeziyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO topluluğu, stablecoin DAI’nin yıllık getirisi için sunulan teklifi oyladı ve oranın %0,01’den 100 kat artırılarak %1’e çıkarılmasına karar verdi.

MakerDAO tarafından 28 Kasım tarihinde başlatılan yıllık getiri oranı oylaması 1 Aralık itibariyle sonuçlandı. DAO üyeleri mevcutta yıllık getiri oranı %0,01 olan DAI’nin getiri oranını %0,25’e, %0,5’e, %0,75’e veya %1’e yükseltmek ya da mevcut getiri oranında sabit tutmak dahil olmak üzere seçenekler arasında seçim yaptı. Oylama, %71,24’lük bir oy çoğunluğu ile yıllık getiri oranının %1’e çıkarılması yönünde son buldu.

DAO üyeleri son zamanlarda piyasada yaşanan iflaslar nedeniyle yatırımcıların kripto mevduat ürünlerine dair ilgilerini kaybetmeleri ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif faiz artışları sonucunda geleneksel piyasaların daha avantajlı hale gelmesiyle yeterince mevduat toplanamadığını ifade etti. Çözüm olarak yatırımcılara sağlanacak getiri oranlarında artışa karar verildi. 

MakerDAO’nun önde gelenleri uzun süredir bu getiri artışını konuşuyordu. DAO’nun önde gelen yazarlarından Sebasien Derivaux ve Sam MacPherson kasım ayının başlarında geleneksel piyasalardaki getiri oranlarının yakalanması gerektiğini öne sürmüştü. Bankaların %4’e varan risksiz getiri oranları sunduğunu belirten MacPherson, geleneksel piyasalardaki oranları yakalamanın DAI’nin cazibesini arttırabileceğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!