Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Ankr (ANKR) Saldırısı Hakkında Açıklama: İşlemleri Durdurduk

BNB Chain (BNB) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Ankr’ye (ANKR) ait aBNBc sözleşmesi saldırıya uğramasının ardından Binance CEO’sundan ilk açıklama geldi.

DeFi protokolü Ankr’ye ait bir sözleşme açığından yararlanan saldırgan, yaklaşık 5 milyon dolar değerinde bir vurguna imza attı. Binance tarafından olayla ilgilendiklerine dair gelen ilk açıklamanın ardından CEO Changpeng Zhao (CZ) da sessizliğini bozdu.

CZ tarafından yapılan açıklamada ilk incelemelere göre geliştirici özel anahtarının saldırıya uğradığı ve hackerların akıllı sözleşmeyi kötü niyetli bir sözleşmeyle güncellediği belirtildi. Binance’in söz konusu paritelere ait para çekme işlemlerini durdurduğunu belirten CEO, saldırgan tarafından borsaya aktarılan 3 milyon doların da dondurulduğunu açıkladı.

Binance birkaç saat önce para çekme işlemlerini durdurdu. Ayrıca hacklerların borsamıza aktardığı yaklaşık 3 milyon doları da dondurdu.

CZ’nin açıklamasında, saldırıya uğrayan Ankr ve HAY’ın orjinal akıllı sözleşmelerinde bir sorun olmadığının altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!