Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’nın En Eski Bankasından Vergi Ödemeleri İçin Bitcoin ve Kripto Para Seçeneği

Brezilya’nın en eski bankası Banco do Brasil, vergi ödemeleri için Bitcoin (BTC) ve kripto para seçeneği getirdiğini açıkladı.

Banco do Brasil, Brazilya’lı kripto para yatırımcılarını ve kullanıcılarını sevindirecek bir haber duyurdu. Yapılan açıklamada, vergi mükellefi olan yerel halkın vergilerini Bitcoin ve kripto para ile ödeyebileceği beyan edildi. Bununla birlikte söz konusu ödeme yönteminin Brezilya merkezli kripto para şirketi Bitfy aracılığıyla sağlandığı belirtildi.

Söz konusu vergi ödeme süreçleri Banco do Brasil için bir “tahsilat ortağı” olarak hareket edecek olan Bitfy gözetiminde gerçekleşecek. Kurulan bu sistem sayesinde kullanıcılar, faturayı ödemek için seçilen kripto para birimine dönüştürülmesi gereken Real miktarını da otomatik olarak görüntüleyebilecek.

Bitfy’nin kurucusu ve CEO’su Lucas Schoch kripto para teknolojisinin avantajlarla dolu bir gelecek için önemli bir basamak olduğunu ve bu sistemin kullanıcılara kolaylık sağlayacağını şu ifadelerle açıkladı:

Gelişmekte olan bu yeni dijital ekonominin avantajlarla dolu bir gelecek için katalizör görevi üstleniyor. Sunulan bu alternatif ödeme yöntemi sayesinde kullanıcılar basit bir süreç aracılığıyla kripto para ile ödeme yapabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!