Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su SEC’ye Meydan Okudu: Mahkemede Görüşürüz

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, borsanın staking hizmetlerinin menkul kıymet olmadığını dile getirerek gerekmesi halinde mahkemede bunu savunacağını belirtti.

Armstrong 12 Şubat tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kripto para borsası Kraken’in staking hizmetlerini anlaşarak durdurması ile birlikte artan SEC baskılarına bir blog yazısı alıntılayarak yanıt verdi. CEO, Coinbase staking hizmetlerinin menkul kıymet olmadığının altını çizerken gerekli olması halinde bu durumu mahkemede de görüşebileceğini ifade etti.

Coinbase tarafından yayınlanan blog yazısında, borsanın staking hizmetlerinin menkul kıymet statüsünü karşılamadığını belirterek nedenini ayrıntılı bir şekilde açıklandı. Ayrıca Coinbase staking hizmetlerinin Howey Testi’nin “Para yatırımı, ortak girişim, makul kar beklentisi ve üçüncü tarafların emeği” gibi dört temel beklentisini karşılamadığı ileri sürüldü.

Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda, staking hizmetlerinin menkul kıymet sayılamayacağını ve yanlış düzenleyici yaklaşımın felaketle sonuçlanabileceğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!