Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den SEC Baskısına Yanıt: Staking Hizmetleri Menkul Kıymet Değil

Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, staking hizmetlerinin menkul kıymet sayılamayacağını ve yanlış düzenleyici yaklaşımın felaketle sonuçlanabileceğini dile getirdi.

Paul Grewal 10 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, staking hizmetlerinin müşteri ile yapılan bir sözleşmeden fazlası olduğunu belirtti.

Düzenleyici kurumların staking ve faizi karıştırmaması, altta yatan teknolojiyi iyi anlaması gerektiğinin önemini vurgulayan Grewal, yanlış ve aşırı baskıcı düzenlemelerin kullanıcıları regüle edilmemiş kurumlara itebileceğini ima etti.

Staking hizmetlerinin merkezi bir karşı taraf barındırmadığını ve merkeziyetsiz yapılar içerisinde yürütüldüğünü öne süren Grewal, yapılan işlemin bir finansal hizmet değil bilgi teknolojisi işlemi olduğunu ve ödenen ödüllerin kurumların inisiyatifinde olmadığını belirtti.

SEC’nin “Staking hizmetinde kullanıcılar varlıklarının üzerindeki kontrollerini kaybedebileceğinden kurumlar ürünler hakkındaki gerekli bilgilendirme zorunluluklarını karşılamalıdır.” açıklamasından yola çıkarak kullanıcıların staking sürecinde varlıkları üzerinde tam kontrole sahip olduklarını bildirdi. Ancak Paul açıklamalarının blockchain üzerinde gerçekleşen gerçek staking hizmetlerini kapsadığını vurguladı.

Şirketin sunduğu staking hizmetlerinin şeffaf bir şekilde muhasebeleştirildiğini ve halka açıldığı 2021 yılından bu yana her üç ayda bir finansal raporların kamuoyuna açıklandığını hatırlatan Grewal, Coinbase’in bu konudaki hassasiyetinin altını çizdi.

Öte yandan kurumların bu ayrımlar hakkında net kurallar belirlemesi gerektiğini bu sayede halkın regülatörlerin beklentilerini anlamak için federal davaları incelemek zorunda kalmayacağını belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!