Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Analist Bitcoin’de Yanıldı: Bu Metriğe Göre Ayıların Başı Dertte Dedi, Fiyat Düştü

Popüler kripto para analisti Scott Melker, geçtiğimiz günlerde Bitcoin (BTC) için ayıların başının dertte olduğunu söyleyerek yanıldı ve fiyatta düşüş gözlemlendi.

Melker 9 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, bir varlığın aşırı alım veya aşırı satım durumu hakkında fikir veren Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) Bitcoin’in dört saatlik grafiğinde verdiği sinyale dikkat çekmişti.

Bunu bir yükseliş sinyali olarak lanse eden Melker, “ayıların başı dertte” ifadelerini kullanmıştı. Ancak analistin yaptığı bu paylaşımın üzerine Bitcoin yaklaşık bin dolarlık düşüş yaşadı.

RSI, fiyat hiç değişmeden aşırı alımdan neredeyse aşırı satışa geçmeyi başardı. Oldukça büyük bir başarı olan bu durum genellikle yükseliş işareti olarak kabul edilir. Göstergeler fiyat düşüşü olmadan sıfırlandığında ayıların başı derttedir.

Bitcoin, analistin paylaştığı grafikte bulunduğu 22.600 dolarlık seviyeden %5’e yakın düşüş yaşayarak 21.600 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu paylaşımdan bir süre sonra gelen düşüş nedeniyle Melker, sosyal medyadaki yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Resim

Coingecko verilerine göre son 30 günde %20,9 değer kazanan Bitcoin son 24 saatte %0,2 değer kaybederek yazım esnasında 21.754 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!