Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Üyesinden Bitcoin ve Kripto Para Yatırımcılarına İkaz

ABD Merkez Bankası (FED) üyesi Christopher Waller, Bitcoin (BTC) ve kripto para yatırımcılarının gelecekte yaşanabilecek olası bir “sıfırlanma” durumunda şaşırmamaları gerektiği belirtti.

FED yönetim kurulu üyesi Christopher Waller Kaliforniya’daki Global Interdependence Center etkinliğinde yaptığı açıklamada, Bitcoin ve kripto paralar hakkında dikkat çeken ifadelerde bulundu.

ABD bankacılık sistemini tehdit etmedikleri sürece kripto evreninin bazı bölümlerinin gelişmeye teşvik edilmesi gerektiğini belirten Waller, bir gün kripto paraların sıfırlanması durumunda kimsenin şaşırmaması gerektiğini ifade etti.

 Eğer kripto varlıklar satın alırsanız ve fiyat bir noktada sıfıra inerse, lütfen şaşırmayın ve vergi mükelleflerinin kayıplarınızı sosyalleştirmesini beklemeyin.

Kripto sektöründe yaşanan gelişmelerin henüz emekleme aşamasında olduğunu hatırlatan Waller, yine de bu gibi gelişmelerin diğer sektörlerde önemli verimlilik artışlarına yol açabilecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Bununla birlikte kripto para sektörünün geleneksel bankacılık sektörüyle düzenlemeler olmaksızın içli dışlı hale gelmesinden endişe duyduğunu belirtti.

Finansal sistemde ihtiyatlı inovasyonu desteklerken, aynı zamanda bankaların dolandırıcılık ve sahtekarlık riskini artıran faaliyetlerde bulunmaları, yasal belirsizlikler ve yanıltıcı finansal açıklamaların yaygınlığı konusunda endişeliyim.

Öte yandan kripto sektörüyle bağ kurmak isteyen bir bankanın müşterilerin iş modelleri, risk yönetim sistemleri ve kurumsal yönetim yapıları konusunda çok net olması gerektiğini belirten yönetici, bu adımlarım olası bir kripto çöküşü yaşanması durumunda önlem amaçlı atılacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!